Після вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, суддя кулінарного шоу "Мастер шеф" Ольга Мартиновська разом з донькою виїхали до Чехії. За цей час Ольга Мартиновська вже не одноразово організовувала у Празі благодійні ярмарки на місцевих ринках. До неї приєднувалась також кондитерка Катерина Пєскова, з якою вони частували місцевих мешканців справжніми стравами української кухні.

Читайте також Перший ресторан у Львові: Ектор Хіменес-Браво відкрив BAO Casual у серці міста

Нещодавно, 8 червня, у шеф-кухарі Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський приєдналися до благодійної вечері CHARITY DINNERS та погодилися стати шефами заходу.

Мої ярмарки на місцевому базарі переростають в речі більші, сильніші і масштабніші. І допомога при цьому може бути більшою,
– прокоментувала Оля.

Українські зірки на CHARITY DINNERS

Кулінари готували вишукані страви української кухні у сучасному виконанні у замку під Прагою. Захід проводив Тимур Мірошниченко, а співала для гостей українська співачка Тетяна Решетняк (TAYANNA). Оскільки ініціативу українців підтримує також Національна збірна по футболу, на благодійному вечорі провели також аукціон з їхніми лотами.


Тетяна Решетняк (TAYANNA) /Фото з інстаграму Володимира Ярославського

Скільки вдалося зібрати на благодійній вечері

Ольга Мартиновська також відзначила, що свою першу благодійну вечерю вони присвятили збору коштів на автівки для українських захисників.


Володимир Ярославський та Ольга Мартиновська / Фото з інстаграму Володимира Ярославського

Володимир Ярославський покинув Україну на кілька днів та повернувся до Києва з хорошими новинами: на заході зібрали два мільйони двісті тисяч гривень! Збір з донатів вечері становив один мільйон п'ятсот тисяч гривень, а збір з лотів української збірної по футболу – п'ятсот двадцять п'ять тисяч гривень.


Результати благодійного вечора у Празі / Фото з інстаграму Володимира Ярославського

Ми мріяли, багато планували, хвилювалися, бо хотіли зробити максимально для того, щоб допомогти Україні і розповісти всьому світу про те, що зараз переживають українці. І нам це вдалося! Тому, я дуже радий, що своєю працею можу допомагати своїй рідній країні! Дякую всім причетним,
– написав у своєму інстаграмі Володимир.


Володимир Ярославський / Фото з інстаграму Володимира Ярославського

Стиль вечері – українська культура та її сучасна кухня

Благодій вечір стилізували в українському стилі. На столах були живі червоні маки, колоски пшениці, а шеф Ярославський вбрав красивий вишитий блакитними і жовтими квітами китель. Гостям подавали український борщ, вареники з грибами та справжній медовик.

Страви української кухні, які подавали на благодійному вечорі у Празі:

Благодійність Ольги Мартиновської та Володимира Ярославського під час війни не обмежується тільки цим заходом. Кулінари об'єдналися разом з Єлизаветою Глінською та продавали свої електронні книги з рецептами, щоб зібрати кошти для дитячої лікарні "Охматдит".