Масло гхі віднедавна увірвалося на наш ринок та заполонило його! На кожному кроці ми чуємо про його корисні властивості, а їх, до речі, досить багато.

Читайте також Чотири види соусів до м'яса, птиці, риби, овочів: рецепти від Тані Литвинової

До прикладу, масло гхі підвищує імунітет, збагачує організм корисними вітамінами А і Е, а ще понижує кислотність.

Що таке масло гхі?

Масло гхі – це повністю розтоплене звичайно вершкове масло, але очищене від шкідливих добавок. Шляхом свого очищення, при розтоплюванні у маслі гхі залишаються тільки корисні речовини та вітаміни.

Як приготувати масло гхі вдома

  1. Для приготування масла гхі вдома обирайте вершкове масло, краще домашнє. Підготуйте невисоку каструлю з товстим дном, та бажано антипригарне.
  2. На першому етапі приготування топимо масло на високій температурі, щоб воно добряче прогрілося та розтопилося.
  3. На другому етапі, коли з'явилась пінка, а невеличкі часточки з масла почали осідати на дно – зменште температуру до мінімуму.
  4. Щоб масло не перегрілося – знімайте пінку ложкою з поверхні тим самим, очищаючи його.
  5. Як тільки поверхня масла стане золотистою та прозорою, масло гхі готове. Процідіть його через сито або марлю в посудину.
  6. З 350 грамів вершкового масла ми отримаємо 260 грамів масла гхі. Смачного!

Покрокове приготування масла гхі вдома: