Маїна – традиційна страва єврейської кухні. Якщо простими словами, то це м'ясний рулет з листкового або пісочного тіста, з фаршем та локшиною.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Саме наявність локшини робить його смак особливим, ніжним та неповторним. Подавайте таку страву до святкового чи буденного столу. Адже маїна стане відмінною закускою для кожного.

Рецепт маїни

  • Час: 2 години
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • Відваріть курятину у підсоленій воді до готовності. Охолодіть її та перебийте в блендері. Локшину відваріть у киплячій підсоленій воді. Процідіть воду та додайте до них трішки вершкового масла та іншу половину яйця.
  • Для тіста змішайте масло з борошном, додайте половину яйця та перетріть все руками в крихту. Влийте воду та додайте інші інгредієнти для тіста. За потребою додайте ще борошна.
  • Сформуйте з готового тіста кулю, загорніть у шар харчової плівки та відправте в холодильник на 20 – 30 хвилин.
  • Розкачайте з тіста прямокутник, викладіть м'ясну начинку, зверху локшину та загорніть все в рулет. Змастіть його яйцем.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів з конвекцією та випікайте маїну 40 – 50 хвилин. Готовий м'ясний рулет повинен бути з рум'яною скоринкою та випеченою начинкою.
  • Подавайте маїну до столу гарячою або холодною.

Смачного!