13 грудня,
10:34
Маїна – святковий рулет з куркою та локшиною
Джерело:
інстаграм Cooking by YuliyaЯкщо ви шукаєте святковий рецепт м'ясного рулету, спробуйте приготувати маїну.
Маїна – традиційна страва єврейської кухні. Якщо простими словами, то це м'ясний рулет з листкового або пісочного тіста, з фаршем та локшиною.
Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці
Саме наявність локшини робить його смак особливим, ніжним та неповторним. Подавайте таку страву до святкового чи буденного столу. Адже маїна стане відмінною закускою для кожного.
Рецепт маїни
- Час: 2 години
- Порції: 6 – 8
– 100 грамів вершкового масла;
– 250 грамів борошна;
– половина яйця;
– 1 столова ложка сметани;
– 50 грамів води;
– дрібка солі;
– оцет на кінчику ножа.
Для начинки:
– відварене куряче філе;
– 100 грамів відвареної локшини;
– вершкове масло;
– половина яйця.
Приготування:
- Відваріть курятину у підсоленій воді до готовності. Охолодіть її та перебийте в блендері. Локшину відваріть у киплячій підсоленій воді. Процідіть воду та додайте до них трішки вершкового масла та іншу половину яйця.
- Для тіста змішайте масло з борошном, додайте половину яйця та перетріть все руками в крихту. Влийте воду та додайте інші інгредієнти для тіста. За потребою додайте ще борошна.
- Сформуйте з готового тіста кулю, загорніть у шар харчової плівки та відправте в холодильник на 20 – 30 хвилин.
- Розкачайте з тіста прямокутник, викладіть м'ясну начинку, зверху локшину та загорніть все в рулет. Змастіть його яйцем.
- Розігрійте духовку до 180 градусів з конвекцією та випікайте маїну 40 – 50 хвилин. Готовий м'ясний рулет повинен бути з рум'яною скоринкою та випеченою начинкою.
- Подавайте маїну до столу гарячою або холодною.
Смачного!