Тому медовик можна готувати не лише на свято. Спробуйте спекти його просто так – потіште себе та рідних.

Буде смачно "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

Рецепт медовика

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. З'єднайте яйця, цукор, мед, соду та масло. Поставте на повільний вогонь і безперервно помішуйте вінчиком до повного розчинення інгредієнтів.
  2. Зніміть суміш з вогню і поступово, помішуючи, додайте просіяне борошно. Присипте стіл борошном і викладіть тісто. Зверху посипте борошном і вимішуйте тісто, поки воно не перестане прилипати до рук.
  3. Розділіть тісто на 8 однакових шматочків. Кожен розкачайте на пергаменті та перенесіть на деко. Випікайте кожен корж у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 5 хвилин. Готові коржі обріжте за допомогою тарілки та ножа. Обрізки залиште для обсипання торта.
  4. У миску налийте холодні вершки. Збийте міксером до пишної піни. Потім, продовжуючи збивати, всипте цукрову пудру.
  5. Кожен корж змастіть вершковим кремом. Поверхню і боки також обмажте. Обрізки з коржів подрібніть у дрібну крихту та обсипте торт. Поставте торт у холодильник на 8 годин для просочення.