Рецепт медовика від судді "Мастер Шеф" Володимира Ярославського
22 грудня 2020,
22:16
Читать новость на русском
Досить купувати магазинні солодощі, нумо готувати їх разом із професійними шеф-кухарями!
Відомий український ресторатор та шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом медовика на своїй сторінці в інстаграм. Пухкі медові коржі в поєднанні з ніжним кремом – смакота! До речі, медовик чудово підійде до святкового столу, адже цю випічку полюбляють усі!
Читайте також Смачний різдвяний рецепт шоколадного рулету від Лізи Глінської
Як приготувати смачний медовик вдома
Інгредієнти для тіста:– 200 г гречаного меду;
– 100 г цукру;
– 2 великих яйця;
– 100 г вершкового масла;
– 10 г соди;
– 550 г борошна;
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Розігрійте парову баню.
- З'єднайте всі інгредієнти окрім борошна та підігрійте їх на паровій бані до утіорення піни – температура повинна бути близько 60 градусів. Далі висипте борошно та швидко замішайте тісто.
- Охолодіть готове тісто на столі під шаром харчової плівки, доки воно ще тепле розділіть на 5 коржів. Важливо, щоб вони були дуже тонкі. Додатково підготуйте близько 100 г борошна, щоб підсипати їх до тіста.
- Володимир Ярославський розкачує свої коржі для медовика одразу на пергаменті, на якому й випікає їх надалі.
- Розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте коржі для медовика до карамельного кольору.
– 600 мл сметани (20-25%);
– 400 мл вершків (30-35%);
– 180 г меду;
– 5 мл лимонного соку.
- З'єднайте сметану з медом, додаємо збиті вершки та трішки лимонного соку – перемішайте до однорідної маси.
- Збираємо медовик одразу у деко рясно перемащуючи коржі кремом. Відправте готовий медовик настоятися в холодильник та попередньо накрийте його харчовою плівкою, щоб він не підсох. Смачного!