Рецепт медовика від судді "Мастер Шеф" Володимира Ярославського

22 грудня 2020, 22:16
Читать новость на русском

Досить купувати магазинні солодощі, нумо готувати їх разом із професійними шеф-кухарями!

Відомий український ресторатор та шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом медовика на своїй сторінці в інстаграм. Пухкі медові коржі в поєднанні з ніжним кремом – смакота! До речі, медовик чудово підійде до святкового столу, адже цю випічку полюбляють усі!

Читайте також Смачний різдвяний рецепт шоколадного рулету від Лізи Глінської

Як приготувати смачний медовик вдома

Інгредієнти для тіста:
– 200 г гречаного меду;
– 100 г цукру;
– 2 великих яйця;
– 100 г вершкового масла;
– 10 г соди;
– 550 г борошна;
  1. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Розігрійте парову баню.
  2. З'єднайте всі інгредієнти окрім борошна та підігрійте їх на паровій бані до утіорення піни – температура повинна бути близько 60 градусів. Далі висипте борошно та швидко замішайте тісто.
  3. Охолодіть готове тісто на столі під шаром харчової плівки, доки воно ще тепле розділіть на 5 коржів. Важливо, щоб вони були дуже тонкі. Додатково підготуйте близько 100 г борошна, щоб підсипати їх до тіста.
  4. Володимир Ярославський розкачує свої коржі для медовика одразу на пергаменті, на якому й випікає їх надалі.
  5. Розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте коржі для медовика до карамельного кольору.

Інгредієнти для крему:
– 600 мл сметани (20-25%);
– 400 мл вершків (30-35%);
– 180 г меду;
– 5 мл лимонного соку.
  1. З'єднайте сметану з медом, додаємо збиті вершки та трішки лимонного соку – перемішайте до однорідної маси.
  2. Збираємо медовик одразу у деко рясно перемащуючи коржі кремом. Відправте готовий медовик настоятися в холодильник та попередньо накрийте його харчовою плівкою, щоб він не підсох. Смачного!