Відомий український ресторатор та шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом медовика на своїй сторінці в інстаграм. Пухкі медові коржі в поєднанні з ніжним кремом – смакота! До речі, медовик чудово підійде до святкового столу, адже цю випічку полюбляють усі!

Читайте також Смачний різдвяний рецепт шоколадного рулету від Лізи Глінської

Як приготувати смачний медовик вдома

  1. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Розігрійте парову баню.
  2. З'єднайте всі інгредієнти окрім борошна та підігрійте їх на паровій бані до утіорення піни – температура повинна бути близько 60 градусів. Далі висипте борошно та швидко замішайте тісто.
  3. Охолодіть готове тісто на столі під шаром харчової плівки, доки воно ще тепле розділіть на 5 коржів. Важливо, щоб вони були дуже тонкі. Додатково підготуйте близько 100 г борошна, щоб підсипати їх до тіста.
  4. Володимир Ярославський розкачує свої коржі для медовика одразу на пергаменті, на якому й випікає їх надалі.
  5. Розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте коржі для медовика до карамельного кольору.
  1. З'єднайте сметану з медом, додаємо збиті вершки та трішки лимонного соку – перемішайте до однорідної маси.
  2. Збираємо медовик одразу у деко рясно перемащуючи коржі кремом. Відправте готовий медовик настоятися в холодильник та попередньо накрийте його харчовою плівкою, щоб він не підсох. Смачного!