Медовик із секретним інгредієнтом: оригінальний рецепт

15 січня 2023, 10:12
Читать новость на русском

Обожнюєте медовик? А якщо ми скажемо, що має нереально крутий рецепт цієї випічки, але з особливим інгредієнтом – спробуйте його!

Неймовірно гарний та дуже смачний торт, який прикрасить будь-який стіл. Готувати його зовсім нескладно, а його яскравий вигляд зачарує усіх.

Читайте також Карамельна насолода, що тане у роті: рецепт торта, від якого не відмовиться ніхто

Якщо вас бентежить те, що у десерті використовується шпинат – не хвилюйтеся. Він не має вираженого смаку, лиш додає випічці яскравого кольору. 

Не заміняйте його на хімічний барвник, використовуйте природній.

Рецепт медовика зі шпинатом

  • Час: 5 – 6 годин
  • Порції: 6 – 8
Інгредієнти для тіста:
 – 5 курячих яєць;
 – 250 грамів цукру;
 – дрібка солі;
 – 125 грамів меду;
 – 150 грамів вершкового масла;
 – 1 чайна ложка соди з гіркою;
 – 150 грамів шпинату;
 – 800 – 900 грамів борошна.⠀ ⠀
Для крему:
 – 500 грамів вершкового сиру;
 – 250 мілілітрів вершків 33%;
 – 100 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  • Для тіста змішуємо яйця, цукор, сіль, вершкове масло, мед та ставимо на водяну баню. Помішуючи, тримаємо поки маса не стане однорідною.
  • Додаємо соду і постійно перемішуючи, тримаємо на вогні 1 – 2 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо подрібнений у блендері шпинат і перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин.
  • Поступово просіюємо борошно і замішуємо дуже м'яке тісто, яке буде трішки липнути до рук. Формуємо 6 або 8 кульок та прибираємо у холодильник на 1 годину.
  • Тонко розкочуємо кожну кульку на пергаменті та наколюємо виделкою. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 5 хвилин.
  • Даємо охолонути і вирізаємо коржі бажаної форми. Залишки подрібнюємо у блендері до крихти.
  • Для крему вершковий сир,  холодні вершки та цукрову пудру збиваємо міксером до загущення. ⠀
  • Коржі та боки торта змащуємо кремом, обсипаємо крихтою та прибираємо у холодильник, як мінімум на 3 – 4 години, а краще на ніч.

Смачного!