10 січня,
11:08
Медовик на сковорідці: рецепт зі сметанковим кремом
Джерело:
Смачні домашні рецептиЧерез віялові відключення світла не завжди є можливість приготувати щось смачне для родини, особливо випічку.
Медовик на сковорідці – ідеальний варіант десерту, на який не потрібно витрачати багато зусиль та світла. Його можна приготувати на звичайній сковорідці.
Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу
Кожен шар медовика перемащений сметанковим кремом, а коржі настільки тануть в роті, що здається наче вони створені за допомогою кулінарної магії.
Рецепт медовика на сковорідці
- Час: 2 години (4 години на просочування)
- Порції: 6
– 150 грамів натурального меду;
– 500 – 600 грамів борошна;
– 100 грамів цукру;
– 3 яйця;
– 80 грамів масла;
– 1 чайна ложка соди;
– ваніль за бажанням.
Для крему:
– 400 грамів жирних вершків;
– 700 грамів сметани;
– 150 грамів цукрової пудри.
Приготування:
- Мед підігріваємо, має запінитись, додаємо соду і на мінімальному вогні доводимо до янтарного кольору. Додаємо масло, вимішуємо до розтоплення.
- Яйця змішуємо з цукром, тоненькою цівочкою вливаємо теплий мед з маслом і інтенсивно мішаємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто, яке зовсім трішки липне до рук.
- Коржі розкачуємо на присипаній борошном поверхні в діаметр 22 – 23 сантиметри. Смажимо їх на сковороді на мінімальному вогні 2 – 3 хвилини з однієї сторони і до золотистості з іншої. Охолоджуємо, обрізаємо краї, відразу подрібнюємо їх в крихту.
- Для крему дуже холодні вершки збиваємо з пудрою, додаємо сметану і замішуємо ніжний крем.
- Формуємо торт: на кожен викладаємо 2 – 2,5 столових ложок крему, перемазуємо так всі коржі і залишками крему обмазуємо торт зверху. Декоруємо крихтою і охолоджуємо 4 – 5 годин, щоб торт просочився.
Смачного!