Медовик на сковорідці – ідеальний варіант десерту, на який не потрібно витрачати багато зусиль та світла. Його можна приготувати на звичайній сковорідці.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Кожен шар медовика перемащений сметанковим кремом, а коржі настільки тануть в роті, що здається наче вони створені за допомогою кулінарної магії.

Рецепт медовика на сковорідці

  • Час: 2 години (4 години на просочування)
  • Порції: 6

Приготування:

  • Мед підігріваємо, має запінитись, додаємо соду і на мінімальному вогні доводимо до янтарного кольору. Додаємо масло, вимішуємо до розтоплення.
  • Яйця змішуємо з цукром, тоненькою цівочкою вливаємо теплий мед з маслом і інтенсивно мішаємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто, яке зовсім трішки липне до рук.
  • Коржі розкачуємо на присипаній борошном поверхні в діаметр 22 – 23 сантиметри. Смажимо їх на сковороді на мінімальному вогні 2 – 3 хвилини з однієї сторони і до золотистості з іншої. Охолоджуємо, обрізаємо краї, відразу подрібнюємо їх в крихту.
  • Для крему дуже холодні вершки збиваємо з пудрою, додаємо сметану і замішуємо ніжний крем.
  • Формуємо торт: на кожен викладаємо 2 – 2,5 столових ложок крему, перемазуємо так всі коржі і залишками крему обмазуємо торт зверху. Декоруємо крихтою і охолоджуємо 4 – 5 годин, щоб торт просочився.

Смачного!