Галантин із курки чудово підійде й для святкового бенкету, і до звичайного обіду. Подавайте галантин охолодженим і для зручності наріжте на порції.

Читайте також Смачний тарт із франжипаном та ягодами за рецептом шеф-кухаря Євгена Сушка

Важливо! До страви входить мед, тож, якщо у вас чи ваших гостей на цей інгредієнт алергія, приберіть його з рецепту або ж спробуйте замінити на патоку.

Як приготувати галантин із курки

  1. Курячу тушку кладемо до каструлі з водою й доводимо до кипіння. Зливаємо воду, набираємо нової й знову доводимо до кипіння. Додаємо цибулю, моркву, лавровий лист і варимо на маленькому вогні. Солимо й перчимо на свій смак.
  2. Варимо курку 1 годину, не забуваючи знімати піну, щоб бульйон вийшов якомога прозоріший.
  3. Готову курку знімаємо з вогню й даємо їй трішки охолонути в бульйоні. Виварену цибулю та лавровий лист викидаємо, моркву на деякий час відкладаємо.
  4. Ретельно проціджуємо бульйон і додаємо до нього мед. Відливаємо 1 склянку рідини й залишаємо охолонути до кімнатної температури.
  5. М’ясо курки відділяємо від кісток і нарізаємо на шматочки. Моркву нарізаємо напівкружальцями.
  6. До склянки з прохололим бульйоном висипаємо желатин, залишаємо на 10 хвилин для набухання й підігріваємо суміш до 85 градусів, щоб желатин розчинився. Тепер бульйон із желатином можна змішати з основною частиною бульйону.
  7. Розкладаємо курку та моркву по формочках, прикрашаємо кропом і заливаємо бульйоном. Ставимо застигати до холодильника на 8 годин. Смачного!