19 лютого,
17:42
Галантин медовий з курки: смачний рецепт
Джерело:
Наша РябаПрозорий, запашний галантин із курки з додаванням меду стане однією з ваших улюблених страв як на буденному, так і на святковому столі.
Галантин із курки чудово підійде й для святкового бенкету, і до звичайного обіду. Подавайте галантин охолодженим і для зручності наріжте на порції.
Читайте також Смачний тарт із франжипаном та ягодами за рецептом шеф-кухаря Євгена Сушка
Важливо! До страви входить мед, тож, якщо у вас чи ваших гостей на цей інгредієнт алергія, приберіть його з рецепту або ж спробуйте замінити на патоку.
Як приготувати галантин із курки
Інгредієнти:– 1 куряча тушка;
– 1 морквина;
– 2–3 лаврових листки;
– 2 ріпчастих цибулини;
– 25 грамів желатину;
– 2 літри води;
– 1 пучок кропу;
– 60 грамів меду акації;
– сіль, перець на ваш смак.
- Курячу тушку кладемо до каструлі з водою й доводимо до кипіння. Зливаємо воду, набираємо нової й знову доводимо до кипіння. Додаємо цибулю, моркву, лавровий лист і варимо на маленькому вогні. Солимо й перчимо на свій смак.
- Варимо курку 1 годину, не забуваючи знімати піну, щоб бульйон вийшов якомога прозоріший.
- Готову курку знімаємо з вогню й даємо їй трішки охолонути в бульйоні. Виварену цибулю та лавровий лист викидаємо, моркву на деякий час відкладаємо.
- Ретельно проціджуємо бульйон і додаємо до нього мед. Відливаємо 1 склянку рідини й залишаємо охолонути до кімнатної температури.
- М’ясо курки відділяємо від кісток і нарізаємо на шматочки. Моркву нарізаємо напівкружальцями.
- До склянки з прохололим бульйоном висипаємо желатин, залишаємо на 10 хвилин для набухання й підігріваємо суміш до 85 градусів, щоб желатин розчинився. Тепер бульйон із желатином можна змішати з основною частиною бульйону.
- Розкладаємо курку та моркву по формочках, прикрашаємо кропом і заливаємо бульйоном. Ставимо застигати до холодильника на 8 годин. Смачного!