Продумане свято – це справжнє мистецтво, яке дарує насолоду для кухаря та кожного гостя. Навіть вдома кожен може приготувати неймовірно смачні страви.

Цікаво Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою

Канапе сонечко

  • Час: 30 хвилин

  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Наріжте багет скибочками.
  2. Змастіть песто і додайте шматочок моцарели.
  3. Зверху покладіть листочок базиліка і накрийте половинкою помідора.
  4. Верх помідорів змастіть оливковою олією і посипте чорним кмином.
  5. Маслини розріжте навпіл уздовж, потім поперек.
  6. На кінець помідора помістіть четвертинки оливок і посипте білим кунжутом.

Канапе з авокадо, помідорами та базиліком

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Чіабатту наріжте і злегка підсмажте в тостері, шматочки натріть часником.
  2. Авокадо вимийте, очистіть від шкірки, наріжте шматочками, приправте сіллю та перцем, скропіть соком лимона та оливковою олією.
  3. Злегка розімніть масу виделкою, але не обов’язково ретельно.
  4. Викладіть авокадо на тости, а згодом скибочки помідорів, нарізану цибулю і базилік.
  5. Приправте сіллю та перцем та оливковою олією.
  6. За бажанням можна додати в бутерброди кульки свіжої моцарели.

Салат з тунцем та ананасом

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Відваріть рис у підсоленій воді відповідно до інструкції виробника. Після охолодження помістіть його в миску.
  2. Опустіть яйця в киплячу воду і зваріть на "круто".
  3. Очистіть і наріжте великими кубиками.
  4. Покладіть до рису.
  5. Злийте кукурудзу та тунець, додайте їх у миску.
  6. Вийміть скибочки ананаса з банки і наріжте їх кубиками.
  7. Додайте до решти інгредієнтів.
  8. Жовтий сир наріжте невеликими кубиками, помісіть до решти і все перемішайте.
  9. Змішайте лимонний сік з сіллю і перцем, потім додайте оливкову олію.
  10. Полийте соусом салат та все перемішайте.

Риба у вершковому соусі

  • Час: 45 хвилин

  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Філе посоліть, поперчіть і обсипте борошном.
  2. Обсмажити трішки на розігрітій сковороді.
  3. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  4. На тій самій пательні також обсмажте цибулю.
  5. Додайте до неї, приправте сіллю і перцем.
  6. Викладіть рибу на деко та полийте соусом.
  7. Запікати все в розігрітій до 250 градусів духовці-гриль 12 – 15 хвилин.
  8. Готову страву посипте петрушкою і кропом.