Шеф-кухар та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Володимир Ярославський на своїй сторінці в інстаграм поділився з читачами рецептом меренги, яку ви можете приготувати вдома для прикрашання випічки.

Читайте також Краффін: рецепт пасхальної випічки від шеф-кухаря Володимира Ярославського

Як приготувати меренгу

Вона виходить м'якою, еластичною та майже не розтікається. Що важливо, не кришиться і не липне вже через пару годин, – прокоментував Володимир Ярославський.

  1. У миску з водою, викладіть желатин, залиште для набухання.
  2. У каструлі змішайте цукор з водою, варіть протягом 3-5 хвилин до м'якої кульки (так куштують уварений сироп). Викладіть крапельку на щось холодне або у холодну воду. Якщо є термометр, то варіть до температури 116 градусів.
  3. У чаші комбайна збийте білки до легкої піни, влийте тонкою цівкою киплячий сироп та збийте на малій швидкості.
  4. Розігрійте замочений у воді желатин, додайте у сироп та продовжуйте збивати до охолодження. Меренга готова.
  5. Задекоруйте готові паски. Смачного!