Меренговий рулет: рецепт з шоколадом та сезонними ягодами

27 вересня 2022, 11:32
Читать новость на русском

Набридли торти чи тістечка, а чогось солоденького хочеться: Приготуйте смачний шоколадний меренговий рулет з ягодами.

Якщо ви ніколи не готували меренговий (білковий) рулет – час настав. Тільки уявіть: ніжна білкова меренга, ягідна начинка, повітряний шоколадний крем – це точно буде один із ваших улюблених десертів.

Читайте також Зручно їсти руками: швидкий рецепт курячих гомілок в паніровці

Щоб надати рулету вишуканого вигляду: прикрасьте його свіжими сезонними ягодами чи фруктами, а якщо таких не має – скористайтеся шоколадним кремом та фігурною насадкою.

Рецепт шоколадного меренгового рулету

  • Час: 2 години
  • Порції: близько 1 кілограму 300 грамів
Інгредієнти для меренги:
 – 200 грамів яєчних білків (7 яєць);
 – дрібка солі;
 – дрібка лимонної кислоти;
 – 300 грамів цукру;
 – 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 20 грамів какао.
Для ягідної начинки:
 – 300 грамів ягід;
 – 30 грамів цукру;
 – 1 чайна ложка лимонного соку;
 – 20 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 60 мілілітрів води.
Для шоколадного крему:
 – 300 грамів вершкового сиру;
 – 30 грамів цукрової пудри;
 – 100 мілілітрів вершків 33%;
 – 100 грамів шоколаду.

Приготування:

  • Для меренги додайте до яєчних білків сіль, лимонну кислоту та збиваємо до білої піни. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор і збиваємо до піків (щоб при перевертанні миски білки не випадали).
  • Розігрійте духовку до 160 градусів.
  • Просіюємо через сито крохмаль, какао і перемішуємо міксером або лопаткою до однорідності. Кладемо меренгу рівним шаром на лист (30х35 сантиметрів) з пергаментом та сушимо при 160 градусах 25 хвилин.
  • Дістаємо корж, зверху накриваємо новим пергаментом та перевертаємо. Знімаємо пергамент, на якому випікався рулет, і даємо йому охолонути.
  • Для ягідної начинки ягоди пробиваємо блендером, додаємо цукор, лимонний сік, перемішуємо та доводимо до кипіння. Зменште вогонь, додаємо крохмаль з водою і варимо до загущення. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
  • Для шоколадного крему вершковий сир, вершки та пудру збиваємо до загущення. Додаємо розтоплений шоколад та перемішуємо до однорідності.
  • Збираємо рулет. На меренгу рівним шаром кладемо ягідну начинку і даємо постояти 10 хвилин. Зверху покриваємо шаром шоколадного крему (за бажанням, трішки крему залишаємо для прикраси) та щільно згортаємо у рулет. Прибираємо у холодильник на 30 хвилин.

Смачного!