23 лютого,
16:07
Повинні бути на Масницю: готуємо мереживні млинці з рибною начинкою
Джерело:
Микола ЛюлькоПід час Масниці найчастіше готують млинці з різноманітними начинками: з курятиною, яловичиною, сирні, овочеві, солодкі та рибні.
Масляна чудовий привід спробувати нові рецепти млинців. Український шеф-кухар поділився з читачами рецептом мереживних млинців, які часто готує вдома для дітей.
Читайте також 15 хвилин і готово: три рецепти ситних сніданків на будь-який смак
Шеф-кухар подав млинці з ікрою минтая в сметані. Вони чудово підійдуть до обіду чи вечері. Звісно, якщо ви не надто полюбляєте рибні продукти, можете подати їх із солодкими начинками чи м'ясними. Наприклад з курятиною та овочами, чи грибами.
Рецепт мереживних млинців
- Час: 90 хвилин
- Порції: 6
– 250 грамів молока;
– 120 грамів води;
– 2 столові ложки цукру;
– 8 грамів сухих дріжджів;
– 2 яйця;
– сіль;
– 190 грамів борошна;
– 50 грамів олії.
Приготування:
- Змішуємо молоко, воду та цукор. Суміш можна підігріти в мікрохвильовці протягом 30 секунд, щоб була добре тепла.
- Додаємо дріжджі, перемішуємо і даємо 15 хвилин на активацію.
- Збиваємо яйця з сіллю та додаємо до першої суміші. Перемішуємо і додаємо борошно, ретельно вмішуючи його, щоб не утворилися грудочки.
- Потім вливаємо олію. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці, щоб тісто виросло втричі (приблизно на 40 хвилин).
- Смажимо на середньому вогні без олії.
Рецепт ікри зі сметаною
Інгредієнти:– 180 грамів ікри минтая;
– 50 грамів жирної сметани;
– 40 грамів синьої цибулі;
– 40 грамів маринованого огірка;
– половина лимона.
Приготування:
- Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та огірки.
- Додаємо до ікри, приправляємо все сметаною, цедрою лимона і лимонним соком.
Смачного!