Повинні бути на Масницю: готуємо мереживні млинці з рибною начинкою

23 лютого 2023, 16:07
Читать новость на русском

Джерело:

Микола Люлько

Під час Масниці найчастіше готують млинці з різноманітними начинками: з курятиною, яловичиною, сирні, овочеві, солодкі та рибні.

Масляна чудовий привід спробувати нові рецепти млинців. Український шеф-кухар поділився з читачами рецептом мереживних млинців, які часто готує вдома для дітей.

Читайте також 15 хвилин і готово: три рецепти ситних сніданків на будь-який смак

Шеф-кухар подав млинці з ікрою минтая в сметані. Вони чудово підійдуть до обіду чи вечері. Звісно, якщо ви не надто полюбляєте рибні продукти, можете подати їх із солодкими начинками чи м'ясними. Наприклад з курятиною та овочами, чи грибами.

Рецепт мереживних млинців

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 250 грамів молока;
 – 120 грамів води;
 – 2 столові ложки цукру;
 – 8 грамів сухих дріжджів;
 – 2 яйця;
 – сіль;
 – 190 грамів борошна;
 – 50 грамів олії.

Приготування:

  • Змішуємо молоко, воду та цукор. Суміш можна підігріти в мікрохвильовці протягом 30 секунд, щоб була добре тепла.
  • Додаємо дріжджі, перемішуємо і даємо 15 хвилин на активацію.
  • Збиваємо яйця з сіллю та додаємо до першої суміші. Перемішуємо і додаємо борошно, ретельно вмішуючи його, щоб не утворилися грудочки.
  • Потім вливаємо олію. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці, щоб тісто виросло втричі (приблизно на 40 хвилин).
  • Смажимо на середньому вогні без олії.

Рецепт ікри зі сметаною

Інгредієнти:
 – 180 грамів ікри минтая;
 – 50 грамів жирної сметани;
 – 40 грамів синьої цибулі;
 – 40 грамів маринованого огірка;
 – половина лимона.

Приготування:

  • Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та огірки.
  • Додаємо до ікри, приправляємо все сметаною, цедрою лимона і лимонним соком.

Смачного!