Для мереживних млинців не потрібні якісь особливі продукти: достатньо борошна, яєць, молока – й одного секретного інгредієнта. Хтось із кулінарів чітко дотримується пропорцій, зазначених у рецепті, інші готують "на око".

Читайте також 15 хвилин і готово: три рецепти ситних сніданків на будь-який смак

Отже, щоб млинці вийшли дірчастими й не рвалися після смаження, змішайте молоко з водою, бажано газованою.


Ніжний сніданок / Фото pexels

Пам’ятайте, що не треба смажити млинці відразу після приготування тіста, а дайте йому постояти не менше 30 хвилин – на цей час миску краще поставити в холодильник.

Якщо додавання газованої води не для вас, можна скористатися іншим, але трохи більш трудомістким способом: додати у тісто спочатку відокремлені жовтки, а потім добре збиті яєчні білки.

Рецепт ідеальних млинців

Час: 30 хвилин
Порцій: 4

Просто та смачно / Фото pexels

Приготування:

  • Борошно, молоко і газовану воду перекладаємо в миску і ретельно перемішуємо.
  • Відокремлюємо білки від жовтків, і збиваємо спочатку жовтки, а потім білки до твердих піків.
  • Тісто потрібно замішувати на великій швидкості до отримання однорідної маси. Консистенція повинна нагадувати густу сметану.
  • Порційно викладаємо тісто на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажуємо з кожного боку до золотистої скоринки.

Смачного!