Літо пора свіжих морепродуктів, хоча страву за цим рецептом можна приготувати із морожених. Мідії у мушлях готувати надзвичайно просто – достатньо просто протушкувати їх у білому сухому вині чи на жирних коров'ячих вершках.

Читайте також Найпопулярніший салат у світі: готуємо домашній цезар з курятиною

Український шеф-кухар Сергій Денисов запропонував читачам спробувати мідії у мушлях на вині та з овочами. Їх можна подавати до святкового столу, або до гарніру з пасти чи бланшованих овочів.

Рецепт мідій у мушлях з білим вином

  • Час: 20 – 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. Почистіть цибулю та часник від лушпиння. Наріжте цибулю та часник дрібним кубиком та обсмажте до прозорості на шматочку вершкового масла. Додайте свіжий тим'ян та нарізані шматочками помідори. Тушкуйте овочі до м'якості.
  1. Якщо ви використовуєте заморожені мідії – заздалегідь розморозьте їх у холодильнику, якщо свіжі – одразу додайте до засмажки. Не забудьте очистити їх, якщо цього не зробив виробник.
  1. Далі влийте біле сухе вино до мідій та накрийте кришкою, щоб випарувався алкоголь.
  1. Через три хвилини додайте вершкове масло та готуйте страву ще три хвилини.
  1. Всі мідії у сковорідці повинні відкритися. Ті, які не відкрилися – викиньте у смітник. Дістаньте морепродукти зі сковорідки, а соус, що залишився випарте до густої консистенції.
  1. Збалансуйте смак соусу цукром, а наприкінці приготування додайте дрібно насіченої зелені петрушки.
  1. Подавайте мідії з соусом та шматком хрумкого хліба.

Смачного!