Голубці – одна з найпопулярніших страв української кухні. Особливо смачні вони виходять з ніжною, дієтичною курятиною та грибами під вершковим соусом. Такі голубці стануть окрасою буденної вечері, та й на святковому столі не загубляться. Ось рецепт.

Читайте ткаож Дієтичні курячі рулети за 10 хвилин: рецепт шеф-кухаря Аліка Мкртчяна

Рецепт мініголубців із куркою та грибами

  1. Сухі гриби замочіть у воді на 1 годину, відваріть протягом 30 хвилин.
  2. Залийте окропом промитий рис, відваріть до готовності.
  3. Помийте капусту, розділіть на пелюстки й відваріть.
  4. Помийте й відваріть до готовності курячі стегенця, відділіть м'ясо від кісток, подрібніть за допомогою м'ясорубки.
  5. Почистіть цибулю, наріжте маленькими кубиками.
  6. Моркву помийте, почистіть від шкірки, натріть на грубій тертці, обсмажте з олією на пательні.
  7. Для начинки з'єднайте в мисці відварений рис із підсмаженими цибулею та морквою, додайте половину грибів, м’ясо, сіль, перець, перемішайте.
  8. На кожну пелюстку капусти викладіть начинку й сформуйте голубці.
  9. Викладіть їх у форму для запікання, залийте вершками, зверху розподіліть решту грибів, накрийте кришкою.
  10. Розігрійте духовку до 180 градусів. Відправте голубці запікатись на 1 годину.
  11. Помийте кріп, дрібно наріжте.
  12. Викладіть голубці на тарілку. Перед подачею притрусіть кропом. Смачного!