Пряні доповнення надають їжі особливого "характеру". Гострі страви зігрівають і, прискорюючи метаболізм, допомагають худнути. А, наприклад, капсаїцин, що міститься в перці, ще й зміцнює імунітет.

Цікаво Коли смачно всім: 3 легких рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Однією з найпопулярніших спецій, безперечно, є гострий перець, без якого неможливі такі соуси, як табаско та карі.

Перець чилі викликає викид ендорфінів. Саме тому після вживання гострої їжі з'являється відчуття ейфорії. Гострі спеції також можуть бути корисними для схуднення, оскільки вони прискорюють обмін речовин. Крім того, вони мають великий вплив на наш імунітет.

Гостра перчинка / Фото pexels

Більшість гострих страв можна знайти на азіатському континенті. Це пов’язано з тим, що гострих спецій тут більше, ніж в Європі чи Америці. Зараз у будь-якому куточку світу ми можемо "пригостити" своє піднебіння гострими стравами.

Пікантне доповнення до страв / Фото pexels

Пряні спеції мають антибактеріальні властивості. Тому, перебуваючи в тропіках, варто їсти страви з додаванням чилі, імбиру та сичуаньського перцю. Вони створюють природний бар’єр для бактерій, захищаючи шлунок від інфекцій. Популярний в Європі часник містить природний антибіотик – аліцин, а перець чилі є багатим джерелом вітаміну С.