28 липня,
16:49
Млинці з кабачка: такими ви їх ще не їли
Джерело:
інстаграм Cooking by YuliyaОладки, котлети, торти з кабачка – це все досить банально і дещо застаріло. А як щодо млинців? У нас є чудовий рецепт, а до нього ще й соус.
Млинці з кабачками – універсальний рецепт з цим овочем. Страва виходить ароматною, поєднується з соусами чи просто зі сметаною.
Читайте також Коли гості на порозі: готуємо смачну закуску з кабачків та плавленого сиру
За основу авторка взяла класичний рецепт знайомих нам млинців та трішки інтерпретувала його кабачком. Страву можна подавати без начинки, а можна приготувати її з кисло-молочного сиру.
Рецепт млинців з кабачка
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 200 грамів кабачка;
– 200 мілілітрів молока;
– 100 грамів борошна;
– 2 яйця;
– 30 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка цукру;
– щіпка солі;
– 50 – 100 мілілітрів води.
Приготування:
- Натріть кабачок на дрібній тертці. Всю рідину, яку він виділить, потрібно зберегти, адже вона замінить нам воду.
- Заздалегідь розтопіть вершкове масло.
- До кабачкової каші додайте яйця, пшеничне борошно, сіль та цукор. Ретельно перемішайте тісто на млинці та влийте до нього масло та молоко. Ще раз перемішайте.
- І тут найцікавіше: перед смаженням кожного млинця масу потрібно перемішувати, оскільки кабачок збирається на верху.
- Змастіть сковорідку олією і смажте перший млинець. Вже після першого ви зрозумієте скільки вам потрібно додати ще води – 50 чи 100 мілілітрів.
Соус до кабачкових млинців
Інгредієнти:– сметана;
– майонез;
– кефір;
– кріп;
– сіль;
– часник.
Приготування:
- Дрібно наріжте кріп. У мисці змішайте всі інгредієнти та присмачте сіллю.
- Подавайте соус охолодженим.
Смачного!