Млинці з кабачка: такими ви їх ще не їли

28 липня 2022, 16:49
Читать новость на русском

Оладки, котлети, торти з кабачка – це все досить банально і дещо застаріло. А як щодо млинців? У нас є чудовий рецепт, а до нього ще й соус.

Млинці з кабачками – універсальний рецепт з цим овочем. Страва виходить ароматною, поєднується з соусами чи просто зі сметаною.

Читайте також Коли гості на порозі: готуємо смачну закуску з кабачків та плавленого сиру

За основу авторка взяла класичний рецепт знайомих нам млинців та трішки інтерпретувала його кабачком. Страву можна подавати без начинки, а можна приготувати її з кисло-молочного сиру.

Рецепт млинців з кабачка

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів кабачка;
– 200 мілілітрів молока;
– 100 грамів борошна;
– 2 яйця;
– 30 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка цукру;
– щіпка солі;
– 50 – 100 мілілітрів води.

Приготування:

  • Натріть кабачок на дрібній тертці. Всю рідину, яку він виділить, потрібно зберегти, адже вона замінить нам воду.
  • Заздалегідь розтопіть вершкове масло. 
  • До кабачкової каші додайте яйця, пшеничне борошно, сіль та цукор. Ретельно перемішайте тісто на млинці та влийте до нього масло та молоко. Ще раз перемішайте.
  • І тут найцікавіше: перед смаженням кожного млинця масу потрібно перемішувати, оскільки кабачок збирається на верху.
  • Змастіть сковорідку олією і смажте перший млинець. Вже після першого ви зрозумієте скільки вам потрібно додати ще води – 50 чи 100 мілілітрів.

Соус до кабачкових млинців

Інгредієнти:
 – сметана;
 – майонез;
 – кефір;
 – кріп;
 – сіль;
 – часник.

Приготування:

  • Дрібно наріжте кріп. У мисці змішайте всі інгредієнти та присмачте сіллю.
  • Подавайте соус охолодженим.

Смачного!