У сезон яблук просто неможливо пройти повз цю закуску! Мочені (квашені) яблука доречні на будь-якому столі: на щоденному обідньому, пікніковому й навіть на святковому.

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Щоправда, готувати їх потрібно заздалегідь – за 35 – 40 днів. Проте смак яблук вартий довгого очікування!

Рецепт мочених (квашених) яблук

  • Час: 35 – 40 днів


Мочені яблука / Фото Агромаркет

Приготування:

  1. Підготуйте посуд, в якому будете готувати яблука. Найкраще підійде велика каструля або емальоване відро. З білої лляної тканини бажано пошити або придбати мішок на 20 сантиметрів вище посуду.
  1. Мішок вкладіть у миску чи відро, в якому будете готувати квашені яблука, а на його дно – шар з листя смородини, вишні та естрагону завтовшки 2 сантиметри.
  1. Ретельно помийте яблука, просушіть їх на шарі паперового рушника. Викладіть яблука у два ряди в мішку плодоніжками вгору.
  1. Далі знову шар з листя, далі знову два ряди яблук. Таким чином наповніть миску чи відро до самого верху.
  1. Верх мішка стягаємо і закручуємо. Зверху яблук кладемо дерев’яний кружок і щось важке (камінь, цеглина, гиря).
  1. Для мочених яблук потрібно приготувати маринад (сусло).


    Мочені яблука в діжці / Фото Агромаркет
  1. Розчиніть інгредієнти для маринаду в невеликій кількості окропу, далі залийте рештою окропу.
  1. Перемішайте маринад, охолодіть та дайте настоятися.
  1. Залийте маринадом яблука та залишіть настоюватися 35 – 40 днів при низькій температурі.
  1. Квашені яблука готові до поживання. Смачного!