У сезон яблук просто неможливо пройти повз цю закуску! Мочені (квашені) яблука доречні на будь-якому столі: на щоденному обідньому, пікніковому й навіть на святковому.
Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Щоправда, готувати їх потрібно заздалегідь – за 35 – 40 днів. Проте смак яблук вартий довгого очікування!
Рецепт мочених (квашених) яблук
- Час: 35 – 40 днів
Мочені яблука / Фото Агромаркет
Приготування:
- Підготуйте посуд, в якому будете готувати яблука. Найкраще підійде велика каструля або емальоване відро. З білої лляної тканини бажано пошити або придбати мішок на 20 сантиметрів вище посуду.
- Мішок вкладіть у миску чи відро, в якому будете готувати квашені яблука, а на його дно – шар з листя смородини, вишні та естрагону завтовшки 2 сантиметри.
- Ретельно помийте яблука, просушіть їх на шарі паперового рушника. Викладіть яблука у два ряди в мішку плодоніжками вгору.
- Далі знову шар з листя, далі знову два ряди яблук. Таким чином наповніть миску чи відро до самого верху.
- Верх мішка стягаємо і закручуємо. Зверху яблук кладемо дерев’яний кружок і щось важке (камінь, цеглина, гиря).
- Для мочених яблук потрібно приготувати маринад (сусло).
Мочені яблука в діжці / Фото Агромаркет
- Розчиніть інгредієнти для маринаду в невеликій кількості окропу, далі залийте рештою окропу.
- Перемішайте маринад, охолодіть та дайте настоятися.
- Залийте маринадом яблука та залишіть настоюватися 35 – 40 днів при низькій температурі.
- Квашені яблука готові до поживання. Смачного!