Морква по-корейськи у свій час стала надзвичайно популярним салатом, який зазвичай продавали на місцевому ринку. Тоді його готували, аби заробити на життя переселенці з Кореї. Оскільки звичних для них овочів не було, вони використовували місцеві – моркву.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

З часом салат став улюбленим у місцевих, його почали готувати вдома та додавати не тільки до страв, а й подавати як окрему закуску. 24 канал підготував рецепт класичного салату морква по-корейськи з готовою приправою.

Рецепт класичного салату морква по-корейськи

  • Час: 8 годин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Моркву миємо та очищаємо від шкірки. Для ідеальної консистенції салату використовуємо спеціальну тертку для салату, або натираємо на дрібній тертці.
  • Вичавлюємо часник, змішуємо його з оцтом і додаємо приправу.


Морква по-корейськи / Фото Flavorful home

  • Додаємо у моркву цукор, сіль і суміш із часнику, приправи та оцту.
  • Соняшникову олію нагріваємо та вливаємо до моркви зі спеціями. Ретельно все перемішуємо та накриваємо шаром харчової плівки.
  • Відправляємо моркву по-корейськи на 6 – 8 годин до холодильника.

Смачного!