Домашнє вино з білого винограду – це не просто алкогольний напій до столу чи свята, а справжній еліксир насолоди та користі для організму. Якщо його приготувати власноруч, ви зможете не тільки насолоджуватися п'янким смаком напою, а отримаєте масу задоволення та користі.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Це простий рецепт, згідно з яким використовується лише стиглий виноград і цукор. Відсутність інших інгредієнтів дозволяє створити натуральне і смачне вино.

Рецепт білого вина

  • Час: 3 місяці
  • Порції: 3

Приготування:

  • Для приготування справжнього домашнього вина беремо білий виноград. В жодному разі не миємо грона, адже нам потрібні природні дріжджі, які містяться на шкірці ягід. В іншому випадку не відбудеться бродіння.
  • Придушуємо виноград в емальованому відрі. Тиснути потрібно руками або ж, як мінімум, товкачем. Їх необхідно м'яти до тих пір, поки не з'явиться багато соку.
  • Прикриваємо миску марлею і залишаємо приблизно на 5 днів у теплі, щоб отриманий сік "заграв". Потрібно два рази на день перемішувати цю масу дерев'яною лопаткою.
  • Після того, як виноград підніметься, відкидаємо його на друшляк, щоб сік стік. Віджимаємо ягоди через марлю.
  • Очищений сік переливаємо в банки і засипаємо цукром, перемішуємо.
  • На горло банки одягаємо медичну промиту рукавичку, пальці якої необхідно проколоти голкою в декількох місцях і міцно обв’язати її по колу гумкою.
  • Після цього залишаємо вино приблизно на 3 тижні для бродіння при кімнатній температурі. Рукавичка повинна надутися на самому початку процесу. А коли здується — це ознака того, що вино готове.
  • Коли дріжджі осядуть на дні, а вино стане світлим, то все це обережно проціджуємо. Закриваємо все у пляшки.
  • Виносимо вино в прохолодне місце і залишаємо там приблизно на 30 днів. Протягом цього часу необхідно тричі перелити вино в чисті пляшки, залишаючи осад у попередніх пляшках. І потім залишаємо вино ще на 1 місяць в прохолодному місці.

Смачного!