Морква по-корейськи з приправою – найкращий рецепт, який неможливо зіпсувати
Салат з моркви по-корейськи дуже популярний серед українців, хоч насправді до корейської кухні він немає жодного відношення. Тамтешня кухня не використовує моркву, натомість популярний дайкон чи інші коренеплоди.
Морква по-корейськи у свій час стала надзвичайно популярним салатом, який зазвичай продавали на місцевому ринку. Тоді його готували, аби заробити на життя переселенці з Кореї. Оскільки звичних для них овочів не було, вони використовували місцеві – моркву.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
З часом салат став улюбленим у місцевих, його почали готувати вдома та додавати не тільки до страв, а й подавати як окрему закуску. 24 канал підготував рецепт класичного салату морква по-корейськи з готовою приправою.
Рецепт класичного салату морква по-корейськи
- Час: 8 годин
- Порції: 4
– 300 грамів моркви;
– 30 грамів соняшникової олії;
– 1,5 столової ложки оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– сіль;
– 2 зубчики часнику;
– приправа для корейської моркви.
Приготування:
- Моркву миємо та очищаємо від шкірки. Для ідеальної консистенції салату використовуємо спеціальну тертку для салату, або натираємо на дрібній тертці.
- Вичавлюємо часник, змішуємо його з оцтом і додаємо приправу.
Морква по-корейськи / Фото Flavorful home
- Додаємо у моркву цукор, сіль і суміш із часнику, приправи та оцту.
- Соняшникову олію нагріваємо та вливаємо до моркви зі спеціями. Ретельно все перемішуємо та накриваємо шаром харчової плівки.
- Відправляємо моркву по-корейськи на 6 – 8 годин до холодильника.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашнє вино з білого винограду.