Морквяне печиво за 20 хвилин: рецепт домашньої випічки

7 вересня 2022, 12:33
Читать новость на русском

Як часто ви печете домашнє печиво? А з моркви? Ми дібрали для вас рецепт відмінного морквяного печива, яке можна брати на перекус до школи, університету чи в подорожі.

Морквяне печиво – крихка, солодка домашня випічка, яку без перебільшення можна приготувати всього за 20 хвилин. За бажанням готове печиво можна прикрасити глазур'ю, шоколадом або горішками з цукровою пудрою.

Читайте також Без зайвого жиру: готуємо картоплю фрі в духовці

Якщо ви ніколи не випікали домашні солодощі – цей рецепт морквяного печива чудово підійде для першого разу. Технологія приготування проста, легка, а інгредієнти доступні кожному.

Рецепт домашнього морквяного печива за 20 хвилин

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: від 10 – 20 штук (кількість залежить від розмірів печива)
Інгредієнти:
 – 140 грамів натертої моркви;
 – 60 грамів цукру;
 – 70 грамів вершкового масла;
 – 200 грамів борошна;
 – 1 чайна ложка розпушувача;
 – дрібка солі;
 – мелена кориця.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника та залишіть при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло.
  • Змішайте масло з цукром та додайте моркву. Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте його до масляної суміші. Присмачте все сіллю та меленою корицею й замішайте еластичне та однорідне тісто.

  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко вкрийте шаром пергаменту для випікання.
  • Розкачайте тісто та сформуйте з нього печиво. Можна розкачати колом та розрізати на частинки, як піцу, а можна скористатися металевими кільцями чи склянкою.
  • Перекладіть сформоване печиво на деко та випікайте в духовці 15 – 20 хвилин.
  •  Готове печиво охолодіть та прикрасьте за бажанням.

Смачного!