Морквяне печиво – крихка, солодка домашня випічка, яку без перебільшення можна приготувати всього за 20 хвилин. За бажанням готове печиво можна прикрасити глазур'ю, шоколадом або горішками з цукровою пудрою.
Читайте також Без зайвого жиру: готуємо картоплю фрі в духовці
Якщо ви ніколи не випікали домашні солодощі – цей рецепт морквяного печива чудово підійде для першого разу. Технологія приготування проста, легка, а інгредієнти доступні кожному.
Рецепт домашнього морквяного печива за 20 хвилин
- Час: 20 хвилин
- Порції: від 10 – 20 штук (кількість залежить від розмірів печива)
Приготування:
- Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника та залишіть при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло.
- Змішайте масло з цукром та додайте моркву. Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте його до масляної суміші. Присмачте все сіллю та меленою корицею й замішайте еластичне та однорідне тісто.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко вкрийте шаром пергаменту для випікання.
- Розкачайте тісто та сформуйте з нього печиво. Можна розкачати колом та розрізати на частинки, як піцу, а можна скористатися металевими кільцями чи склянкою.
- Перекладіть сформоване печиво на деко та випікайте в духовці 15 – 20 хвилин.
- Готове печиво охолодіть та прикрасьте за бажанням.
Смачного!