Картопля фрі, або як її називають ще – французька картопля, відмінний варіант швидкого гарніру. Зазвичай її готують у фритюрі, але щоб зменшити калорійність страви – спробуйте використати духовку.

Читайте також Курячі тюфтельки з рисом: смакують наче мамині

Картопля фрі в духовці за 20 хвилин – це справжня знахідка. Її можна подавати до м'яса чи риби, або овочевого салату. Спробуйте також її з курячими наґетсами та улюбленим соусом.

Рецепт картоплі фрі в духовці

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 220 градусів в режимі "конвекція". Підготуйте деко: вкрийте його шаром пергаменту для випікання.
  • Почистіть та помийте картоплю. Наріжте її грубими скибками, а далі кожну з них брусочками. Промийте водою та просушіть на шарі паперового рушника.
  • Перекладіть все в миску або пакет, влийте олію, спеції та перемішайте.
  • Викладіть картоплю на деко та відправте запікатися на 15 хвилин.
  • Готову картоплю перекладіть на тарілку, за бажанням посоліть. Подавайте з курячими наґетсами, або рибними паличками. Також така картопля чудово підійде до бургерів чи кебабу.

Смачного!