Як приготувати пісний морквяний суп-пюре: домашній рецепт

21 квітня 2021, 12:25
Читать новость на русском

Ми підготували для вас рецепт морквяного супу, який дуже легко і швидко готується. Обов'язково спробуйте.

Ароматний, ніжний та поживний суп з моркви ви можете подати на обід, який сподобається усій вашій родині. Суп готують на бульйоні або на воді, а спеції додавайте на ваш смак.

Читайте також Морква: користь, шкода, калорійність та застосування в кулінарії

Морквяний суп

Інгредієнти:
– 2-3 морквини;
– 1 цибуля;
– 2-3 картоплі;
– соняшникова олія;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 літр води;
– дрібка меленого мускатного горіха;
– стебло селери;
– сіль;
– перець.

Морквяний суп-пюре/ Фото Freepik

  1. Помийте, почистіть картоплю, моркву, наріжте кубиками.
  2. Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
  3. Стебло селери помийте, наріжте кубиками.
  4. У каструлі обсмажте цибулю з олією, додайте мускатний горіх, перець.
  5. Далі – додайте моркву, картоплю, стебло селери, воду, сіль, варіть суп протягом 20-25 хвилин, до готовності овочів.
  6. Зніміть з вогню, додайте лимонний сік. Блендером подрібніть до стану пюре. Поставте на вогонь, кілька хвилин доведіть до кипіння. Накрийте кришкою, залиште на 5-7 хвилин.
  7. Викладіть на тарілку. Подавайте з сухариками. Смачного!