Це так просто і швидко: як приготувати аджику без варіння
18 вересня 2023,
20:15
Читать новость на русском
Джерело:
Філіжанка кавиАджика – гострий грузинський або кавказький соус, який так до вподоби багатьом українцям. Є надзвичайно простий рецепт, який повторить просто кожен.
Цей соус має яскравий смак і аромат, а також широко використовується для приготування різних страв. Для того, щоб не стояти довго на кухні, можна скористатися рецептом без варіння.
Не пропустіть Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини
Рецепт аджики без варіння
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
– 1 кілограм помідорів;
– 200 грамів болгарського перцю;
– 1,5 головки часнику;
– пів склянки цукру;
– чверть склянки солі;
– чверть склянки оцту 9%.
Приготування:
- Закип'ятіть у великій каструлі воду.
- Після цього опустіть помідори в окріп і залиште їх там на 7 – 10 хвилин, щоб вони пропарилися і шкірка стала більш легкою для зняття.
- Поки помідори проходять процес обробки, вам потрібно підготувати солодкий перець: наріжте його на смужки.
- Очистіть зубчики часнику.
- Після відведеного часу обережно вийміть помідори з каструлі та легко зніміть шкірку, а також видаліть плодоніжку. Потім наріжте помідори на довільні шматочки.
- Підготуйте кухонний блендер, і в ньому об'єднайте нарізані помідори, часник і солодкий перець. Подрібніть всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Потім перелийте отриману аджику в глибоку миску і додайте сіль, цукор і оцет. Перемішайте і зачекайте, поки всі кристали цукру і сіллю розчиняться.
- Розфасуйте готову аджику по стерильним банкам, герметично
- закрийте їх і помістіть в холодильник для зберігання.