Червона капуста – це особливий інгредієнт, який полюбляють за соковитість, легку гостроту та доступність впродовж майже всього року. Якщо трішки над нею почаклувати, то можна отримати справжній кулінарний шедевр.

Цікаво Ви псуєте страву власними руками: які часті помилки при готуванні супу допускають господині

Рецепт душеної (тушкованої) червоної капусти з мандаринами

Час: 1 година

Порцій: 6

Приготування:

  1. Капусту шаткуємо та ошпарюємо водою з оцтом. У глибокій пательні розігріваємо кілька ложок олії. Висипаємо капусту, накриваємо кришкою та готуємо 10 хвилин, щоб вона розм'якла.
  2. Заливаємо капусту апельсиновим соком. Одразу додаємо родзинки, трішки солимо, перчимо, додаємо розмарин, цукор та тушкуємо під кришкою. На це потрібно приблизно 30 хвилин.
  3. На окремій пательні карамелізуємо 3 ложки цукру і легко підсмажуємо нарізаний апельсин.
  4. Розкладаємо приготований апельсин довкола капусти та готуємо ще 10 хвилин, кришкою не накриваємо.
  5. Подаємо до столу з тонко нарізаним чорним хлібом.

Смачного!