У сучасному ритмі життя люди прагнуть проводити якомога менше часу на кухні, але при цьому харчуватись збалансовано, щоб організм отримував поживні речовини та функціонував без збоїв. І в цьому на допомогу приходить курятина: вона не лише швидко готується та смакує всій родині, а є ще й корисною.

Це цікаво Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Як споживання курятини впливає на організм людини

Ні для кого не секрет, що м'ясо птиці може похизуватись високим вмістом білка. Однак як це впливає на наше самопочуття та навіть фігуру – відомо далеко не всім.

Білок, що є у курятині, збагачує наш організм корисними речовинами та не позначається на фігурі зайвими сантиметрами. Так, згідно з базою даних харчових продуктів Міністерства сільського господарства США, куряче м’ясо є чудовим дієтичним продуктом, який можна споживати щодня.

Та це далеко не єдині переваги курятини. Інший експеримент виявив, що оптимальне споживання білка допомагає протистояти віковим фізіологічним хворобам та сповільнює прогресування серцево-судинних захворювань.

Також куряче м'ясо назвали найбільш засвоюваним джерелом вітамінів і мінералів. А їх у цього виду птиці чимало!

Курятину рекомендують їсти і дітям, і дорослим / Фото Shutterstock

Зокрема, міжнародні дослідження показують, що курятина містить найбільшу кількість ніацину та вітаміну B12. Багате м'ясо цієї птиці й на жиророзчинні вітаміни A, D, E та К, які позитивно впливають на зір, кістки та імунну систему. Саме завдяки такому харчовому складу курятину рекомендують додати до раціону вагітним, дітям і людям похилого віку.

Чи є в курятини недоліки

Не будемо приховувати: так. Несвіже куряче м'ясо може нашкодити вашому здоров'ю. Тож якщо ви бачите розгерметизацію упаковки, пошкодження, або ж на самій курці видно синці чи розриви шкіри, відмовтесь від покупки, адже це негативно впливає на якість м'яса.

Цей недолік курятини можна з легкістю виправити: обирайте тільки свіжу продукцію від надійного виробника.

Крім цього, на користь м'яса впливає спосіб його приготування. Для того, щоб залишатись здоровим та отримувати максимум вітамінів від курятини, краще відмовитися від фритюру та інших шкідливих методів. Натомість рекомендуємо запікати м’ясо, варити або ж смажити з мінімальною кількістю олії – саме така курятина не тільки посмакує, але й збагатить ваш організм білками та вітамінами.

М'ясо цього бренду відповідає стандартам якості, а тому можете бути певними: у кожній упаковці – свіжі та відбірні шматки м'яса, які не містять антибіотиків та гормонів росту. До того ж ТМ "Наша Ряба" завжди поруч з вашим домом, тож допоможе вам створити особливі сімейні застілля кожного дня.