За копійки і без клопоту: з якого оригінального інгредієнта можна зробити деруни

20 травня 2024, 23:55
Читать новость на русском

Джерело:

Radiotrek

Зазвичай деруни пов'язують з картоплею, але є й інші опції. Виявляється, цей смаколик української кухні можна приготувати і з цибулі!

Деруни з цибулі – це зовсім не та страва, досвід приготування якої є у кожної господині. А дарма: цей смачний перекус коштує копійки, а мороки з ним точно не буде. 

Читайте також Лайфхак, за який вдячні господині по всьому світу: як почистити та пом'яти картоплю одним рухом

Рецепт дерунів з цибулі 

Час: 40 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти

– 500 грамів цибулі;
– 2 яйця;
– 100 грамів манки;
– 400 мілілітрів томатного соку;
– 2 зубчики часнику;
– 80 – 100 мілілітрів олії;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування: 

  1. Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо у велику миску. Туди ж продавлюємо часник та додаємо яйця. 
  2. Солимо і перчимо, додаємо манку та добре перемішуємо. 
  3. Накриваємо кришкою та відставляємо на 10 хвилин, манка повинна набрякнути.
  4. Формуємо деруни та смажимо на добре розігрітій пательні на середньому вогні до золотистого кольору.
  5. Викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. 
  6. Подаємо зі сметаною. 

Смачного!

Відомий шеф показав, як правильно варити гречку: з цим впорається навіть дитина.