Солянка широко відома та популярна в українській, польській і багатьох інших кухнях. У неї немає канонічного рецепта, а от видів є багато.
Хтось готує цей суп з м'ясом, а хтось – з грибами або рибою. Для кислинки використовують не лише маслини та солоні огірки, а ще й каперси, мариновані гриби та квашені помідори.
Буде смачно Найкращий рецепт від похмілля: готуємо простий курячий суп
Рецепт класичної м'ясної солянки
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
Приготування:
- М'ясо свинини залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну й варіть на легкому вогні до готовності. На це орієнтовно потрібно 50 – 60 хвилин.
- Цибулю почистьте, наріжте шматочками й обсмажте на олії до прозорості.
- Своєю чергою, ковбасу та копчену курку наріжте квадратиками, а мисливські ковбаски – кружальцями. Покладіть нарізані інгредієнти в пательню до цибулі й смажте 2 хвилини, помішуючи.
- Огірки наріжте брусочками, теж додайте на пательню, перемішайте й смажте ще 2 хвилини.
- З бульйону дістаньте м'ясо. Сам бульйон процідіть і покладіть в нього нарізану кубиками картоплю. Варіть 20 хвилин до готовності.
- В засмажку додайте томатну пасту, склянку води, перемішайте й тушкуйте 5 хвилин.
- Зварене м'ясо наріжте брусочками, а маслини – кружальцями. Покладіть в каструлю м'ясо, оливки, ковбасну засмажку та налийте розсіл. Накрийте кришкою та проваріть кілька хвилин.
- В кінці додайте подрібнену зелень. Розлийте суп по тарілках та покладіть по кружальцю лимона. Подавайте зі сметаною.