Плутанина виникла через те, що колись француз дійсно приготував схожу страву – телятину, запечену з картоплею і грибами під соусом бешамель. Проте пізніше економні та винахідливі господині замінили екзотичний бешамель на звичний майонез – вийшло нічим не гірше.

Буде смачно Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою

М'ясо по-французьки – покроковий рецепт

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Змастіть форму для запікання вершковим маслом і трохи посоліть.
  2. Помиту картоплю у шкірці покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 10 хвилин. Потім обсушіть її та почистьте.
  3. Наріжте картоплю кружальцями завтовшки 1 сантиметр і викладіть на дно форми.
  4. М'ясо наріжте поперек волокон шматками завтовшки 1,5 сантиметра, відбийте кулінарним молотком м'ясо, посоліть і поперчіть. Покладіть м'ясо поверх картоплі.
  5. Цибулю наріжте півкільцями та обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Покладіть її разом з маслом на м'ясо.
  6. Полийте суміш з картоплі, м'яса та цибулі майонезом і поставте в розігріту до 176 градусів духовку на 45 хвилин.
  7. Після цього посипте страву тертим сиром і поверніть форму в духовку ще на 10 хвилин.