Плутанина виникла через те, що колись француз дійсно приготував схожу страву – телятину, запечену з картоплею і грибами під соусом бешамель. Проте пізніше економні та винахідливі господині замінили екзотичний бешамель на звичний майонез – вийшло нічим не гірше.
Буде смачно Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою
М'ясо по-французьки – покроковий рецепт
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом і трохи посоліть.
- Помиту картоплю у шкірці покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 10 хвилин. Потім обсушіть її та почистьте.
- Наріжте картоплю кружальцями завтовшки 1 сантиметр і викладіть на дно форми.
- М'ясо наріжте поперек волокон шматками завтовшки 1,5 сантиметра, відбийте кулінарним молотком м'ясо, посоліть і поперчіть. Покладіть м'ясо поверх картоплі.
- Цибулю наріжте півкільцями та обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Покладіть її разом з маслом на м'ясо.
- Полийте суміш з картоплі, м'яса та цибулі майонезом і поставте в розігріту до 176 градусів духовку на 45 хвилин.
- Після цього посипте страву тертим сиром і поверніть форму в духовку ще на 10 хвилин.