Класична лазанья готується з листів пасти, перешарованих м'ясним фаршем з томатним соусом, тертим сиром і соусом бешамель. У підсумку виходить дуже ситна страва з насиченим смаком.

Буде смачно Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром

Як приготувати класичну лазанью без бешамель

  • Час: 60 хвилин
  • Порцій: 6

Гордість італійських бабусь: готуємо традиційну лазанью – автентичний рецепт
Така лазанья смакуватиме всім / Фото Unsplash

Приготування:

  1. Розігрійте на пательні олію. Викладіть туди розмарин, чебрець, лавровий лист і нарізану цибулю.
  2. Смажте до прозорості цибулі та додайте фарш. Готуйте, поки м'ясо не змінить колір, після чого посоліть, поперчіть та додайте паприку.
  3. Додайте томатне пюре і тушкуйте ще кілька хвилин. Для приготування томатного пюре, зніміть шкірку з помідорів та перебийте їх в блендері.
  4. Викладіть кілька листів лазаньї у форму. Покрийте їх соусом і тертим сиром. Замість моцарели можна взяти будь-який твердий сир. Єдина умова – він повинен добре плавитися.
  5. Викладіть зверху знову листи, соус і сир. Продовжуйте, поки листи не закінчаться. На верхній лист лазаньї викладіть томатне пюре
  6. Випікайте лазанью в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Готову страву посипте тертим сиром, поставте в розігріту духовку і запікайте, поки сир не розплавиться.