Цей напій поєднує у собі легкість приготування, чудовий запах та неповторний смак. Ягоди чорноплідної горобини, листя вишні, малини та чорної смородини – справжній вітамінний концентрат з тонким ягідним ароматом.

Цікаво Полуниця у власному соку: незамінний рецепт на зиму

Наливка з листям вишні, малини та чорної смородини

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Ретельно промийте всі листя та ягоди, покладіть їх у велику каструлю.
  2. Налити 800 мілілітрів води, закрити кришкою і ставити на слабкий вогонь. Довести до кипіння і варити близько 30 хвилин.
  3. Після варіння охолодіть бульйон і процідіть через сито, притискаючи листя та ягоди ложкою, щоб витиснути максимум рідини.
  4. Викиньте залишки листя та ягід, оскільки вони більше не потрібні.
  5. До отриманої рідини додайте цукор та лимонну кислоту. Нагрійте злегка, щоб вони розчинились.
  6. Додайте горілку в остиглий відвар.
  7. Процідіть напій через декілька шарів марлі, щоб видалити можливий осад, зробивши напій не тільки смачнішим, але й естетично привабливим.

Смачного!