Оселедець можна їсти не лише з картоплею. Адже це насправді універсальний продукт.

Буде смачно Впорається навіть новачок: швидкі рецепти лінивих суші з "Водним Світом"

Як купити якісний оселедець

Свіжість риби – дуже важлива річ не лише для смаку, а й для безпеки. Найкращим рішенням буде придбати оселедець фабричного фасування, однак якщо ви полюбляєте рибу з бочки, дотримуйтеся цих простих порад:

  • Жабра повинні мати темно-червоний колір. Якщо у риби коричневі жабри, то вона є несвіжою.
  • Про слабкий посол свідчать червонуваті очі. А якщо вони мутні, то оселедець не буде надто жирним.
  • Колір шкіри має бути рівномірним, без плям. Відтінок хорошого оселедця – синювато сталевий. Якщо риба має жовтуваті плями, це значить, що вона несвіжа.
  • Філе оселедця має бути пружним, тобто швидко повертатися в початкову форму при натисканні.
  • Хороша риба не має мати жодних тріщин, порізів чи пошкоджень.

Не лише з картоплею: з чим їсти оселедець – найкращі поєднання
Оселедець подобається багатьом / Фото Unsplash

З чим їсти оселедець

Смачних поєднань з оселедцем є безліч, зокрема:

  • варена картопля або картопляне пюре;
  • у складі салату, наприклад, Шуби;
  • у складі форшмаку – холодної закуски з оселедцем, цибулею, вершковим сиром чи маслом, яку намазують на хліб;
  • з маринованими овочами та цибулею.