Найкращі смакові поєднання баклажана: до сиру, горіхів та часнику
Джерело:
інстаграм Академії ШефівЯкщо у вас багато баклажанів і ви хочете спробувати приготувати з них щось нове – скористайтеся нашими порадами та самостійно скомбінуйте їх з іншими інгредієнтами.
Баклажан родом зі Сходу і саме там його вважають овочем довголіття. Жінки цінують його за властивість надавати омолоджуючий ефект, покращувати колір шкіри, розгладжувати зморшки і надавати шкірі пружності.
Читайте також Солоні сирники зі шпинатом: новий смак улюбленої страви
Окрім цього, баклажани не обділені вітамінами, зокрема групи В, С. Також в баклажанах наявні такі макро та мікроелементи як калій, фосфор, залізо, кальцій, магній, мідь, марганець. Лікарі радять вживати їх при дієтичному харчуванні, адже в 100 грамах цього овоча лише 23 кілокалорії (смажені баклажани не рахуються).
Запечені баклажани / Фото Epicurious
Щоб готувати з них не тільки ікру та рагу, ми підготували цікаві смакові поєднання баклажана та інших продуктів.
Найкращі смакові поєднання баклажана
- ️ баклажан + базилік + болгарський перець + часник + томати;
- ️ баклажан + базилік + сир моцарелла;
- ️ баклажан + базилік + оливкова олія + бальзамічний оцет;
- ️ баклажан + базилік + сир рікота + томати;
- ️ баклажан + болгарський перець + часник + гірчиця;
- ️ баклажан + часник + сік лимона + оливкова олія + петрушка + тахіні;
- ️ баклажан + часник + цибуля + петрушка;
- ️ баклажан + сочевиця + йогурт.
Користуйтеся цими підказками, поєднуйте та експериментуйте на кухні та смачного вам!