Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Любите курятину, але хочеться скуштувати чогось пікантнішого за вже звичні котлети чи відбивні? Ми якраз дібрали для вас свіжі рецепти – зі східним акцентом. Спокусливі курячі крильця в соєво-медовому маринаді, пряні шашлички із зеленню та цибулею, солодко-кислуваті стегенця в томаті – смакота!
І морочитися з маринуванням не доведеться – ТМ "Наша Ряба Апетитна" вже про все подбала, замаринувавши м'ясо у відбірних спеціях. Просто оберіть потрібну частину курочки та її смак і запечіть або підсмажте – за рецептом. І не пізніше як за годину ваша родина насолоджуватиметься неймовірною трапезою.
Цікаво "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить
Ідеальним доповненням до яскравих східних страв стануть овочі. Буде й смачно, й корисно.
  
До речі, чудова новина: відтепер найсвіжішу мариновану курочку від ТМ "Наша Ряба Апетитна" можна придбати в онлайн-супермаркеті Cooker. По Києву – надшвидка доставка. Свіжа, добірна, якісна продукція просто від виробника буде у вас уже за 15 хвилин після замовлення!
 
Китайська локшина з медовими курячими крильцями
Час: 50 хвилинПорції: 4
  
Інгредієнти:
- 500 г курячих крилець у соєво-медовому маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
 - 150 – 200 г рисової локшини;
 - 4 качани капусти пак-чой;
 - 2 помідори;
 - зелена цибуля – на ваш смак.
 
Приготування:
- Розігрійте духову шафу до 200 градусів.
 - Викладіть мариновані курячі крильця з упаковки на деко й відправте запікатися до духовки на 20 – 25 хвилин (до готовності).
 - Рисову локшину, попередньо замочену в теплій воді на 30 хвилин, відваріть у підсоленій воді до готовності.
 - Бланшуйте капусту пак-чой і відразу охолодіть у крижаній воді, щоб припинити процес приготування.
 - Наріжте помідори скибочками, а зелену цибулю – тонкими кільцями.
 - Викладіть локшину на таріль, зверху – готові курячі крильця та капусту пак-чой. Прикрасьте страву нарізаними помідорами та зеленою цибулькою.
 
 
Смачного!
Варто знати Формула здорового харчування: трохи м'яса, удосталь злаків і багато овочів
Курячі шашлички з баклажаном та соусом наршараб у лаваші
Час: 40 хвилинПорції: 2
 
 Курячий рол із баклажаном і тахіною / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
- ⅓ упаковки курячого шашлику з філе в маринаді "Зелень та цибуля" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
 - 1 середній баклажан;
 - 50 г тахіни (кунжутної пасти);
 - 10 г зернят кунжуту;
 - 1 лаваш;
 - 1 невеличкий пучок петрушки;
 - кілька гілочок кінзи;
 - 10 г сумаху;
 - 50 г волоського горіха;
 - 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
 - 100 г сиру фета.
 
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
 - Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
 - Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
 - Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
 - Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
 - Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
 - За бажанням рол можна підсмажити.
 - Подавайте страву гарячою.
 
 
Смачного!
Рекомендуємо Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву
Пряний рис з овочами та курячими стегнами в томаті
Час: 55 хвилинПорції: 4
 
 Курячі стегенця з рисом / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
- 1 склянка рису жасмин;
 - 500 г курячих стегон "Айдахо" в томатному маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
 - 1 склянка молодого зеленого горошку;
 - 1 болгарський перець;
 - 1 маленький цукіні;
 - кінза – на ваш смак;
 - 2 ст. л. вершкового масла;
 - 4 тичинки шафрану;
 - томати чері – на ваш смак;
 - сіль – на ваш смак.
 
 
Приготування:
- Розігрійте духову шафу до 200 градусів.
 - Викладіть курячі стегна на деко й відправте до духовки. Через 20 хвилин м'ясо переверніть на інший бік і запікайте ще 20 хвилин.
 - Відваріть рис у підсоленій воді до готовності. Злийте зайву воду, заправте готовий рис вершковим маслом.
 - Помийте болгарський перець та цукіні. Із перцю видаліть насіння, а з цукіні зріжте хвостик.
 - Наріжте перець тонкими смужками, а цукіні кружальцями (завтовшки, як ви любите).
 - Замочіть у теплій воді на 5 хвилин шафран.
 - До розігрітої сковорідки викладіть рис, зелений горошок, болгарський перець та цукіні, туди ж вилийте шафрановий настій. Усе гарненько перемішайте, накрийте кришкою й тушкуйте 5 – 7 хвилин.
 - Кінзу дрібно наріжте й додайте до рису.
 - Перемішайте страву й викладіть на таріль. За бажанням додайте нарізані навпіл томати чері.
 - Зверху викладіть гарячі курячі стегна – і можна подавати до столу.
 
Смачного!