Кожен з нас чув рекомамендації лікарів, що наїдатися на ніч не варто. Але інколи посеред ночі так і хочеться чимось поживитися. Існує багато способів втамувати почуття голоду до ранку без шкоди для здоров'я.

Цікаво Більшість українців і гадки не мають, що вони їдять, – Олена Косюк

Горіхи

Так, цей продукт калорійний, але він може похизуватися ідеальним балансом корисних жирів, білків та клітковини. Окрім того, вони доволі ситні, тому невеличка порція горіхів – прекрасний варіант для нічної трапези.

Ківі

Цей фрукт має дуже низьку калорійність та велику кількість клітковини і вітаміну С. Тож якщо у вашому холодильнику є ківі – не обмежуйте себе, навіть якщо надворі темно.

Найкращий "нічний" фрукт / Фото Pixabay

Вівсянка

Мало хто чув про факт, що вівсянка, рис та ячмінь – дуже хороше джерело мелатоніну, який відповідає за сон. Якщо ви турбуєтеся про дієту – кашу варто зварити на воді.

Натуральний йогурт

Чудове джерело кальцію, який не лише робить наші кістки міцнішими, а й покращує якість сну. Навіть якщо ви додасте до нього фруктів чи ягоди – перекус залишиться низькокалорійним.

Нежирний сир

Ще одне чудове джерело кальцію та білка. Навіть маленька порція сиру наситить організм та дозволить забути про почуття голоду щонайменше на декілька годин.