Оладки – універсальна страва, яка підійде на будь-який прийом їжі. Її можна готувати як з дріжджового тіста, так і з овочів. Наприклад, з кабачків чи картоплі.
Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини
Подавайте оладки до столу з улюбленим соусом. Це може бути сметана, грецький йогурт, або соус на його основі зі спеціями. Смакуватимуть оладки і з томатним соусом чи кетчупом, або їх можна їсти самостійно.
Рецепт оладок з кабачка та твердого сиру
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2 – 4
Приготування:
- Почистіть кабачок від шкірки та помийте водою. Натріть його на грубій тертці та відкладіть на сито, щоб позбутися зайвого соку. Посоліть та перемішайте кабачок.
- У окремій мисці змішайте курячі яйця, борошно, натріть твердий сир на грубій тертці. Перемішайте все ложкою.
- Присмачте все спеціями та додайте дрібно нарізану зелень (кріп, базилік, кінза). Перемішайте.
- З'єднайте кабачок з рештою інгредієнтів та замісіть ложкою однорідне тісто.
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Можна використовувати олію в спреї, так ви не переборщите з нею.
- Викладайте тісто на сковорідку та обсмажуйте оладки з двох сторін на середньому вогні до рум'яної скоринки.
- Викладіть оладки на таріль та подавайте з улюбленим соусом.
Смачного!
Відеорецепт приготування кабачкових оладок з твердим сиром: