Які гриби обрати для страви – вибір за вами. Це можуть бути як білі гриби чи лисички, або звичайні печериці. Кожного разу можна змінювати рецепт саме за допомогою грибів, смак теж буде відрізнятися.
Читайте також 130-метрова смакота: у Києві приготували найдовшу у світі шаурму – фото рекордної страви
Незмінним інгредієнтом для запікання у вершковому соусі залишаються курячі стегенця. Смакота!
Рецепт курячих стегон у вершково-грибному соусі
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 6
Запіканка з курятиною / Фото Аліси Купер
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Поставте на плиту сковорідку та бульйон, щоб розігрівалися.
- Наріжте гриби великими шматками.
- Викладіть курячі стегна на розігріту сковорідку шкіркою до низу. Додайте солі та перцю.
- Обсмажуйте курочку по 7 хвилин з кожної сторони.
- Коли бульйон закипить, відправте в нього нарізані гриби. Варіть їх близько 20 хвилин.
- Влийте до грибів вершки, додайте гірчицю. Ретельно перемішайте суміш та зніміть з плити.
- У скляну жаротривку форму вилийте бульйон з грибами, зверху викладіть курячі стегна.
- Відправте все випікатися в духовку на 30 хвилин.
- Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню. Смачного!