Ніжність в кожній ложці: готуємо кабачковий крем-суп

29 липня 2022, 13:34
Читать новость на русском

В сезон кабачків гріх не спробувати крем-суп з цього овоча. А відповідний рецепт у нас вже є, залишається тільки приготувати.

Кабачковий крем-суп вразить вас ніжним смаком, густою консистенцією та вершковим присмаком. Якщо ви приготуєте його на курячому бульйоні – суп набуде нового м'ясного смаку та закохає з першої ложки.

Читайте також Млинці з кабачка: такими ви їх ще не їли

Також змінити смак кабачкового крем-супу можна за допомогою плавлених сирочків. Якщо обрати їх зі смаком, він надасть страві новий подих.

Рецепт кабачкового крем-супу

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 3 літри
Інгредієнти:
 – 3 невеликих кабачки;
– 4 середні картоплини;
– 3 зубчики часнику;
– 2 середні моркви;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 2 плавлені сирки або 200 мілілітрів 20 – 33 відсоткових вершків;
– 700 мілілітрів – 1 л води або курячого бульйону;
– олія;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– сушений орегано;
– мелена копчена паприка;
– сухарики.

Приготування:

  • Почистіть овочі та наріжте їх кубиками. Ріпчасту цибулю обсмажте в каструлі з невеликою кількістю олії до рум'яної скоринки. Далі додайте решту овочів та продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин (8 – 10 хвилин).
  • Посоліть кабачки, щоб вони пустили сік. Влийте до овочів бульйон або воду та варіть суп до готовності моркви. Якщо варите з плавленими сирками – додайте 1 літр води, якщо з вершками – 700 мілілітрів.
  • ️Додайте до супу плавлені сирки або вершки, сіль, чорний мелений перець, щедру дрібку орегано і копченої паприки. Доведіть суп до кипіння та зніміть з вогню. Перебийте його погружним блендером до консистенції крем-супу.
  • ️Суп поверніть на вогонь і знову доведіть до кипіння.
  • Для сухариків змішайте нарізаний хліб, з оливковою олією, сіллю, меленою паприкою і орегано, підсушіть в духовці при 200 градусах близько 10 хвилин. Також можна використати вже готові сухарики.

Смачного!