Ніжний смак у кожному шматочку: рецепт курячих гомілок у вершковому соусі з чебрецем

6 квітня 2023, 10:30
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Для кожного з нас курячі гомілки є звичним та одним з улюблених продуктів. Втім, ніколи не пізно експериментувати зі знайомими інгредієнтами, адже результати можуть перевершити усі ваші очікування.

Коли мова йде про ідеальний баланс смаку та легкості приготування, то кращого продукту, ніж курячі гомілки, просто не знайти. Ніжне і соковите м'ясо на кістці, покрите тоненькою шкіркою, що під час приготування стає хрумкою – таке поєднання підкорює навіть гурманів.

Читайте також Новий смак звичного продукту: 3 небуденні страви з курятини, які варто приготувати

Саме тому цей продукт часто опиняється на столі в українців, які готують гомілки за звичними рецептами. Сьогодні ж пропонуємо потішити себе і здивувати рідних оригінальною стравою з цього м'яса – гомілками, тушкованими у вершковому соусі з чебрецем, спеціями і в'яленими томатами. Вони ідеально підійдуть не лише для повсякдення, а й до будь-якого свята.

Та щоб страва вдалась – обирайте тільки якісну курятину. Таку як в ТМ "Наша Ряба". Бренд уже понад 20 років постачає українцям тільки свіже м'ясо, яке відповідає всім стандартам якості. Тож все, що залишається зробити – розпакувати курячі гомілки та почати приготування.

Запевняємо: смак цієї курочки у поєднанні з вершками і спеціями вразить ваших рідних та близьких, тож будьте готовими до того, що всі охоче попросять добавки. А як приготувати гомілки та що для цього знадобиться – ділимось покроковим рецептом.

Рецепт гомілок у вершковому соусі з чебрецем

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 7

Готуємо смачні курячі гомілки у вершковому соусі з чебрецем та в'яленими томатами / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
упаковка курячих гомілок ТМ "Наша Ряба";
– 250 мілілітрів вершків 33% жирності;
– 6 – 8 штук в'ялених томатів;
– 1 столова ложка олії;
– 1 столова ложка меленої паприки;
– 2 гілочки чебрецю;
– 1 зубчик часнику;
– сіль, перець.
 
Приготування:
  1. Натріть гомілки сіллю, перцем та олією.
  2. Обсмажте куряче м'ясо на сковорідці на сильному вогні по 2 – 3 хвилини з кожного боку до отримання золотистої скоринки. Після цього скрутіть вогонь до середньої потужності.
  3. У мисці з'єднайте вершки, мелену паприку та часник, натертий на дрібній тертці.
  4. Залийте гомілки вершками зі спеціями, додайте гілочки чебрецю та нарізані в'ялені томати. Тушіть гомілки 10 хвилин у соусі, постійно помішуючи.
  5. Спробуйте соус на смак, за бажанням додайте солі і перцю. Подавайте гомілки до столу гарячими.

Смачного!