Ніжний вершковий десерт панакота від шеф-кухаря Володимира Ярославського
Джерело:
Володимир ЯрославськийЗакортіло поласувати смачненьким, але щоб без калорійних коржів та тонни цукру? Ми знаємо один ніжний та вишуканий десерт, який точно прийде вам до смаку – це панакота.
Панакота – класичний десерт французької кухні. Талановитий український кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився рецептом класичного десерту з малиновим пюре. Приготувати панакоту не складно, а результат сподобається навіть найвибагливішому гурману.
Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Якщо ви хочете зберігати панакоту в холодильнику – накрийте склянки шаром харчової плівки. Готова панакота може зберігатися протягом 3 днів в холодильнику.
Рецепт класичної панакоти з малиною
- Час: від 4 – 8 годин
- Порції: 6 – 8
Панакота / Фото зі сторінки шеф-кухаря
– 250 мл молока;
– 200 г вершків 30% жирності;
– 50 г цукру;
– 5 г ванільного цукру;
– 4 – 5 г желатину.
Для пюре:
– 300 г малини;
– 30 г цукру.
Приготування:
- Замочіть желатин у воді та залишіть його набухнути.
- Налийте молоко у сотейник, додайте цукру та ванільного цукру або ванілі. Прогрійте суміш, щоб повністю розтопився цукор.
Приготування панакоти / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- Набухлий желатин відправте до молока та перемішайте.
- Охолодіть молочну суміш та перелийте у чистий посуд. Відправте в холодильник охолоджуватися.
- Для приготування малинового пюре посипте ягоди цукром та розімніть виделкою. Перетріть масу через сито, щоб отримати однорідне пюре, без кісточок.
- Ретельно збийте вершки.
Приготування панакоти / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- Дістаньте молочне желе з холодильник та перебийте блендером. З'єднайте його з вершками та ще раз перебийте в однорідну масу.
- Розкладіть отриману масу по порційних формах або склянках та знову відправте в холодильник охолоджуватися на 1 – 2 години.
- Розкладіть на панакоту малинове пюре та подавайте до столу.
Смачного!