Панакота – класичний десерт французької кухні. Талановитий український кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився рецептом класичного десерту з малиновим пюре. Приготувати панакоту не складно, а результат сподобається навіть найвибагливішому гурману.

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Якщо ви хочете зберігати панакоту в холодильнику – накрийте склянки шаром харчової плівки. Готова панакота може зберігатися протягом 3 днів в холодильнику.

Рецепт класичної панакоти з малиною

  • Час: від 4 – 8 годин
  • Порції: 6 – 8


Панакота / Фото зі сторінки шеф-кухаря

Приготування:

  1. Замочіть желатин у воді та залишіть його набухнути.
  1. Налийте молоко у сотейник, додайте цукру та ванільного цукру або ванілі. Прогрійте суміш, щоб повністю розтопився цукор.


Приготування панакоти / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Набухлий желатин відправте до молока та перемішайте.
  1. Охолодіть молочну суміш та перелийте у чистий посуд. Відправте в холодильник охолоджуватися.
  1. Для приготування малинового пюре посипте ягоди цукром та розімніть виделкою. Перетріть масу через сито, щоб отримати однорідне пюре, без кісточок.
  1. Ретельно збийте вершки.


Приготування панакоти / Фото зі сторінки шеф-кухаря

  1. Дістаньте молочне желе з холодильник та перебийте блендером. З'єднайте його з вершками та ще раз перебийте в однорідну масу.
  1. Розкладіть отриману масу по порційних формах або склянках та знову відправте в холодильник охолоджуватися на 1 – 2 години.
  1. Розкладіть на панакоту малинове пюре та подавайте до столу.

Смачного!