Ньокі – традиційна італійська страва. Якщо дібрати їм аналог в українській кухні, то це щось на кшталт галушок чи палюшок.
Читайте також Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч
Ньокі готують із картопляного пюре та пшеничного борошна, а подають із сиром, песто чи томатним соусом. В Україні галушки подають зі сметаною або ж зі шкварками.
Щоб скуштувати ньокі, не обов'язково їхати до Італії. Ви запросто приготуєте їх самі.
Рецепт ньокі по-п'ємонтськи
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Ньокі із соусом / Фото Нового каналу
Приготування:
- Закип'ятіть воду в каструлі, всипте 1 ст. л. солі та відваріть ньокі до готовності 2 – 3 хвилини.
- Сир Фонтіна натріть на грубій тертці.
- У сковорідку налийте вершки, доведіть їх до кипіння та додайте натертий сир. Перемішайте соус.
- Коли сир розчиниться у вершках, додайте до соусу готові ньокі та перемішайте.
- Перекладіть страву в тарілку та додайте мускатний горіх, подрібнений волоський горіх та посипте Пармезаном.
- За бажанням страву можна додатково посолити і поперчити. Смачного!