Ньокі – традиційна італійська страва. Якщо дібрати їм аналог в українській кухні, то це щось на кшталт галушок чи палюшок.

Читайте також Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч

Ньокі готують із картопляного пюре та пшеничного борошна, а подають із сиром, песто чи томатним соусом. В Україні галушки подають зі сметаною або ж зі шкварками.

Щоб скуштувати ньокі, не обов'язково їхати до Італії. Ви запросто приготуєте їх самі.

Рецепт ньокі по-п'ємонтськи

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

ньокі
Ньокі із соусом / Фото Нового каналу

Приготування:

  1. Закип'ятіть воду в каструлі, всипте 1 ст. л. солі та відваріть ньокі до готовності 2 – 3 хвилини.
  2. Сир Фонтіна натріть на грубій тертці.
  3. У сковорідку налийте вершки, доведіть їх до кипіння та додайте натертий сир. Перемішайте соус.
  4. Коли сир розчиниться у вершках, додайте до соусу готові ньокі та перемішайте.
  5. Перекладіть страву в тарілку та додайте мускатний горіх, подрібнений волоський горіх та посипте Пармезаном.
  6. За бажанням страву можна додатково посолити і поперчити. Смачного!