Ньокі по-п'ємонтськи: рецепт італійської страви від фешн-фотографині Соні Плакидюк

2 серпня 2021, 17:54
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Популярна фешн- і селебриті-фотографиня, експертка реаліті-шоу Нового каналу "Супер топ-модель по-українськи" Соня Плакидюк поділилася простим і швидким рецептом традиційних італійських ньокі, які ви легко можете приготувати вдома.

Ньокі – традиційна італійська страва. Якщо дібрати їм аналог в українській кухні, то це щось на кшталт галушок чи палюшок.

Читайте також Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч

Ньокі готують із картопляного пюре та пшеничного борошна, а подають із сиром, песто чи томатним соусом. В Україні галушки подають зі сметаною або ж зі шкварками.

Щоб скуштувати ньокі, не обов'язково їхати до Італії. Ви запросто приготуєте їх самі. 

Рецепт ньокі по-п'ємонтськи

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Ньокі із соусом / Фото Нового каналу

Інгредієнти:
 – 500 г ньокі;
 – 200 г сиру фонтина;
 – 40 г сиру пармезан;
 – 200 мл вершків;
 – 60 г волоських горіхів;
 – мускатний горіх на кінчику ножа;
 – сіль – на ваш смак;
 – чорний мелений перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Закип'ятіть воду в каструлі, всипте 1 ст. л. солі та відваріть ньокі до готовності 2 – 3 хвилини.
  2. Сир Фонтіна натріть на грубій тертці.
  3. У сковорідку налийте вершки, доведіть їх до кипіння та додайте натертий сир. Перемішайте соус.
  4. Коли сир розчиниться у вершках, додайте до соусу готові ньокі та перемішайте.
  5. Перекладіть страву в тарілку та додайте мускатний горіх, подрібнений волоський горіх та посипте Пармезаном.
  6. За бажанням страву можна додатково посолити і поперчити. Смачного!