Печиво брауні – це ще одна версія одного з найсмачніших тістечок у світі, який потішить смак усіх гурманів і перенесе у шоколадний рай. Печиво надзвичайно смачне, а всередині м’яке з насиченим шоколадним смаком.
Не пропустіть Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом
Шоколадне печиво брауні зовні загорнуте в хрустку скоринку, а його серединка надзвичайно м’яка і просто тане у роті.
Час: 90 хвилин
Порцій: 2
Інгредієнти:
- 200 грам чорного шоколаду;
- 60 грам вершкового масла;
- 2 великих курячих яйця;
- 100 грам борошна;
- 140 грам цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- дрібка солі;
- цукрова пудра.
Приготування:
- На водяній бані розтопіть чорний шоколад та вершкове масло. Коли суміш стане однорідною, дайте їй трохи охолонути.
- В окремій мисці збийте яйця з цукром. Потім додайте шоколадну масу, добре перемішайте. Сюди ж просійте борошно, додайте розпушувач та дрібку солі. Замішайте еластичне тісто.
- Миску накрийте плівкою і відправте в морозилку на 30 – 40 хвилин, щоб маса трохи затверділа і не розтікалася під час випікання. У холодильнику тісто застигатиме довше, на це знадобиться година – дві.
- Коли тісто схопиться, сформуйте невеликі кульки, обваляйте їх у цукровій пудрі та викладіть на застелене пергаментом деко в шаховому порядку. Під час випікання печиво збільшиться в розмірі, але не пристане одне до одного.
- Випікайте 12 – 15 хвилин за температури 180 градусів. Вам може здатися, що печиво ще не готове і занадто м'яке, але додавати час не варто. Коли печиво охолоне, маса стабілізується й стане більш пружною, зате печиво збереже ніжну текстуру і не пересохне..
Це печиво чудово смакуватиме як до ранкової кави, так і для солодкої перерви впродовж робочого дня.
Смачного!